interesse
VoorKeur® categorie
Deze categorie vertegenwoordigt de denkpatronen die bepalen waar je vooral je aandacht op vestigt, wat je motiveert en op welke basis je beslissingen neemt. Het betreft de denkpatronen Activiteiten (hoe), Dingen (wat), Informatie (waarom, wanneer), Mensen (wie) en Plaatsen (waar).


Deze categorie vertegenwoordigt de VoorKeur® denkpatronen:


Indien personen een andere voorkeur hebben waar hun belangstelling naar uitgaat loop je kans op verdeeldheid. Je hebt het over hetzelfde onderwerp maar het accent ligt soms op totaal verschillende onderdelen.

Als voorbeeld vijf vrienden/vriendinnen die op vakantie zijn geweest en die je allemaal de vraag stelt: “Vertel eens over je vakantie”. De persoon met een sterke voorkeur voor het denkpatroon Activiteiten zal iets vertellen over wat deze ondernomen heeft. De persoon met een sterke voorkeur voor het denkpatroon Dingen zal iets vertellen over zaken die waargenomen zijn. De persoon met een sterke voorkeur voor het denkpatroon Informatie zal gegevens opsommen. De persoon met een sterke voorkeur voor het denkpatroon Mensen zal iets vertellen over de mensen die ontmoet zijn of mee zijn gegaan en de persoon met een sterke voorkeur voor het denkpatroon Plaatsen zal iets vertellen over de locatie.

Het zijn de waarden die iemand primair kiest en motiveert. En dat geldt niet alleen voor de keuze van een vakantie maar ook van een baan. Bij het samenstellen van een team is het raadzaam om alle denkpatronen vertegenwoordigd te hebben.